Flaggfarger

pryder årets 17. mai-kake som har deilig fyll av vaniljekrem og bærblanding.

Festmat til 17. mai

Under får du en god smakebit fra Hjemmets store 17. mai-buffé, i form av oppskriften på en deilig festkake. Resten av oppskriftene fra buffeen står i Hjemmet nr. 20, som er i salg 17. mai-uken.



 

17. mai-kake


12 porsjoner

BUNN:
5 egg
125 g sukker
75 g sammalt hvete grov
50 g hvetemel
50 g hasselnøttkjerner, malte
1 ts bakepulver
FYLL:
5 dl ferdig vaniljekrem
2 ss melis
3 dl frossen bærblanding eller syltetøy
PYNT:
3 dl kremfløte
jordbær og blåbær

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland forsiktig i mel, malte nøtter og bakepulver med en slikkepott. Hell røren i smurt kakeform, 24 cm i diameter og stek kaken i stekeovnen ved 175° i ca. 30 min. Del kakebunnen i tre lag. Visp fløte og sukker til en luftig krem. Rør sammen melis og halvtinte bær. Fyll kaken med rørte bær og vaniljekrem. Dekk kaken utenpå med vispet krem. Pynt med røde og blå bær.
Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.

 

17. mai er en av årets flotteste festdager! Etter flaggheising, barnetog og taler trenger alle en matbit. Uten for mange forberedelser kan du invitere venner og familie til en hyggelig sammenkomst. Sett frem en enkel buffé som passer for både voksne og barn. I Hjemmet nr. 20 får du oppskriftene du trenger: neslesuppe, miniburgere med ost, laks med fenikkel og urter, rømmegrøt, spekemat med Ridder, grunnlovsdessert, festkringle og 17. mai-kake!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!