Hva skal du gjøre i sommer?

- Jeg deler sommeren mellom ferieliv med familien og sommerjobb på Operaen i Oslo, der NRK skal sende "Sommeråpent" hver kveld.
 

Beskriv en perfekt sommerdag!

- Den foregår på Hvaler, og den starter tidlig med kaffe og bok mens gutta syvsover, og så drar vi på ekspedisjon med båten og finner en liten holme å klatre på og kaste stein fra. Så hiver vi innpå noen koteletter til middag og bruker kvelden til å spille generasjonsvolleyball med de andre hyttebeboerne på øya vår. Den yngste er fire, og den eldste er 74. Alle spiller på sitt nivå og har stort utbytte både sosialt og sportslig.
 

Hva er ditt beste ferieminne?

- Jeg har mange! Men det fineste i fjor var da vi var på Stokkøya på Trønderlagskysten på
høstferie. Der har Roar Svenning og Torild Langklopp bygget et anlegg med hytter, hotell
og restaurant som er helt unikt. Arkitekturen, maten, landskapet og vertskapet er rett og slett i verdensklasse. Vi var der en uke og endte med å få være med på elgjakt på Roars jaktlag. Hele familien var med. Vi gikk drev og sørget for at vi fikk felt storoksen, og det var en ekstremt heftig og hyggelig opplevelse av natur og tradisjoner.
 

Hvilket sitat eller ordtak har vært viktig for deg?

- I vinter har jeg lært sønnene mine å gaule "NO PAIN, NO GLORY" hvis de slår seg eller
strever for å få til noe. Det er veldig underholdende når englebarnet på fem år roper dette
mens han basker seg trett i forsøket på å gå fiskebein opp en stri motbakke. Det er noe litt sånn "harry" og militærpreget over dette utsagnet, jeg ser det, men det har en kjerne av dyp sannhet.
 
Jeg er veldig, veldig opptatt av at guttene mine ikke skal vokse opp og tro at livet bare er en lek og at man fortjener å ha det lett.
 

Hvem ville du ha tatt med deg på en øde øy - og hvorfor?

- Det er enkelt, jeg tar med Hasse, mannen min. En klippe av en fyr.
 

Hva provoserer deg?

- Strømpebukser som siger. Ruccola-salat som lukter silo og er råtten i bunnen av boksen.

Slurv, sutring og subbende fjortisføtter.

Hva serverer du når solen skinner?

- Jeg er god på lettvint mat som er laget i full fart og servert på en ganske rotete måte. Salater, sauser, ostebiter og pølsesnabber, godt brød og ekte smør, rause doser vann og cava.
 

Hva ville du ha gjort annerledes om du skulle ha levd livet om igjen?

- Sånt prøver jeg å tenke lite på - det er en litt ukonstruktiv og frustrerende problemstilling. Men, altså: Jeg ville droppet den fæle skråklippen på 90-tallet, sagt ja til litt flere nattbad og fjellturer, og jeg ville ha slurvet litt mer med fransk grammatikk og brukt litt mindre fjortistid på å drømme om å bli en tynn, liten brunette. Ellers skulle jeg gjerne tatt reprise på det meste.
Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!