(4 porsjoner)

700 g laksefilet, med skinn

TERIYAKIMARINADE:

2 dl soyasaus

½ dl sherry

4 ss brunt sukker

3 hvitløkfedd

1 ss revet, frisk ingefær

sesamfrø

nypoteter

Skrap fiskeskinnet godt, og del fileten i fire jevnstore stykker.

Bland marinaden og hell den over kjøttsiden på fisken. Øs marinaden over fisken med jevne mellomrom. La fisken trekke i kjøleskap i ca. 1 time.

Stek fisken på grillen eller på en steikepanne med skinnsiden ned i ca. 4 min. Snu den og stek den 1 min. på kjøttsiden. NB! Steketidene er veiledende og kan variere med tykkelsen på laksen og med hvor sterk varmen er.

Server fisken drysset med sesamfrø og med halve nypoteter som pensles med olje og stekes møre, enten på grill eller i steikepanne.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!