La deg friste
Blåbær på en snurr!
Her er det blåbær i svingene! Kanelboller kjenner vi jo alle fra før, men prøv å fylle gjærbaksten med deilige blåbær isteden, en smak du garantert vil like!
Ca. 40 stk.
200 g smør eller margarin
4 dl melk
50 g fersk gjær
2 egg
1 kg hvetemel
3 dl sukker
1 ts kardemomme
FYLL:
100 g mykt smør
4 dl rørte blåbær/ blåbærsyltetøy
PYNT:
1 egg for pensling
50 g perlesukker
Smelt smør, tilsett melken og la dette bli ca. 37° før du rører ut gjæren i melken. Pisk eggene lett og tilsett i melken. Ha i alt det tørre og elt deigen ca. 5 min. i kjøkkenmaskin. La den heve under plast/klede i 30 min.
Del deigen i to, elt og kjevle hver del av deigen til et rektangel, ca. 20 x 40 cm. Bre smør utover leivene og fordel blåbær oppå. Rull sammen fra langsiden. Skjær rullen i ca. 2 cm brede biter, slik at du får ca. 40 boller til sammen. Legg hver bolle på et bakepapirkledd stekebrett eller i små papirformer. Legg klede over og la dem etterheve i ca. 30 min.
Pensle med egg, dryss litt perlesukker oppå og stek ved 225° i ca. 10-12 min. på midterste rille.
Avkjøles på rist.
Kan fryses.
Denne saken ble første gang publisert 19/08 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.