La deg friste

Blåbær på en snurr!

Her er det blåbær i svingene! Kanelboller kjenner vi jo alle fra før, men prøv å fylle gjærbaksten med deilige blåbær isteden, en smak du garantert vil like!

Snurrer med blåbær istedenfor kanel - en frisk vri på gjærbaksten!
Snurrer med blåbær istedenfor kanel - en frisk vri på gjærbaksten! Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

Ca. 40 stk.

200 g smør eller margarin

4 dl melk

50 g fersk gjær

2 egg

1 kg hvetemel

3 dl sukker

1 ts kardemomme

FYLL:

100 g mykt smør

4 dl rørte blåbær/ blåbærsyltetøy

PYNT:

1 egg for pensling

50 g perlesukker

Smelt smør, tilsett melken og la dette bli ca. 37° før du rører ut gjæren i melken. Pisk eggene lett og tilsett i melken. Ha i alt det tørre og elt deigen ca. 5 min. i kjøkkenmaskin. La den heve under plast/klede i 30 min.

Del deigen i to, elt og kjevle hver del av deigen til et rektangel, ca. 20 x 40 cm. Bre smør utover leivene og fordel blåbær oppå. Rull sammen fra langsiden. Skjær rullen i ca. 2 cm brede biter, slik at du får ca. 40 boller til sammen. Legg hver bolle på et bakepapirkledd stekebrett eller i små papirformer. Legg klede over og la dem etterheve i ca. 30 min.

Pensle med egg, dryss litt perlesukker oppå og stek ved 225° i ca. 10-12 min. på midterste rille.

Avkjøles på rist.

Kan fryses.

Denne saken ble første gang publisert 19/08 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også