Fristende formkake

Overrask med denne deilige kaken med smak av kardemomme og rosiner. Du lager den på et blunk!

KARDEMOMMEKAKE: Bak denne til helgekosen.
KARDEMOMMEKAKE: Bak denne til helgekosen. Foto: Foto: Synøve Dreyer
Sist oppdatert

125 g meierismør

2½ dl sukker

7½ dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts kardemomme

1½ dl rosiner

3 dl melk

TOPP:

perlesukker

PYNT:

melis

*Rør smør og sukker til lett og luftig smørkrem. Bland det tørre med rosinene. Rør melken og det tørre inn i smørkremen slik at det blir en glatt røre.

Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne, 25 x 35 cm, og strø over perlesukker.

Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i ca. 35 min. Kjenn med en kakepinne om kardemommekaken er ferdig.

Skjær kaken i snipper og dryss over siktet melis før servering.

Denne saken ble første gang publisert 26/05 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også