Fristende formkake
Overrask med denne deilige kaken med smak av kardemomme og rosiner. Du lager den på et blunk!
125 g meierismør
2½ dl sukker
7½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme
1½ dl rosiner
3 dl melk
TOPP:
perlesukker
PYNT:
melis
*Rør smør og sukker til lett og luftig smørkrem. Bland det tørre med rosinene. Rør melken og det tørre inn i smørkremen slik at det blir en glatt røre.
Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne, 25 x 35 cm, og strø over perlesukker.
Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i ca. 35 min. Kjenn med en kakepinne om kardemommekaken er ferdig.
Skjær kaken i snipper og dryss over siktet melis før servering.
Denne saken ble første gang publisert 26/05 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.