Fristende festkake

Denne jublende, flotte 17. mai-kaken er noe å ha på lur når familie og venner stikker innom nasjonaldagen.

Foto: Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

Ca. 10-12 biter

SUKKERBRØD:

6 egg

180 g sukker

180 g hvetemel

1 ts bakepulver

VANILJEKREM:

5 dl melk

1 vaniljestang

5 eggeplommer

100 g sukker

2 ss maisennamel

FYLL:

Ca 1 dl melk eller juice til dynking

5 dl kremfløte

3 dl jordbær

4 ss sukker

PYNT:

5 dl kremfløte

1 kurv friske jordbær

1 kurv friske blåbær

*Begynn med å lage vaniljekrem. Kok opp melk og splitt vaniljestangen. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisennamel. Hell melken over eggeplommene og visp hele tiden. Sil blandingen tilbake i kasserollen, varm opp under omrøring til en fyldig krem. Avkjøl.

Visp kremen til fyllet og vend 1-2 dl av kremen inn i den avkjølte vaniljekremen. Varm stekeovnen til 175 ° Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend lett inn i eggedosisen. Hell røren i smurt form, 24 cm i diameter, og stek sukkerbrødet i ca. 30 min midt i stekeovnen. Avkjøl på rist.

Skjær jordbær til fyllet i terninger og vend inn sukker. La bærene stå og safte seg ca. 1 time.

Del sukkerbrødet i 3 lag. Dynk kakebunnene med melk eller juice. Fordel vaniljekremen og bær på 2 av de 3 bunnene. Legg bunnene oppå hverandre etter hvert som de fylles, trykk lett sammen. Bre kremen utover topplaget og på siden av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose med tut og sprøyt krem opp langs siden på kaken og rundt kaken. Legg friske jordbær og blåbær over i ønsket mønster.

Kaken blir saftig og god om den får stå kaldt og sette seg 3-4 timer før servering.

Denne saken ble første gang publisert 10/05 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også