Fristende festkake
Denne jublende, flotte 17. mai-kaken er noe å ha på lur når familie og venner stikker innom nasjonaldagen.
Ca. 10-12 biter
SUKKERBRØD:
6 egg
180 g sukker
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
VANILJEKREM:
5 dl melk
1 vaniljestang
5 eggeplommer
100 g sukker
2 ss maisennamel
FYLL:
Ca 1 dl melk eller juice til dynking
5 dl kremfløte
3 dl jordbær
4 ss sukker
PYNT:
5 dl kremfløte
1 kurv friske jordbær
1 kurv friske blåbær
*Begynn med å lage vaniljekrem. Kok opp melk og splitt vaniljestangen. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisennamel. Hell melken over eggeplommene og visp hele tiden. Sil blandingen tilbake i kasserollen, varm opp under omrøring til en fyldig krem. Avkjøl.
Visp kremen til fyllet og vend 1-2 dl av kremen inn i den avkjølte vaniljekremen. Varm stekeovnen til 175 ° Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend lett inn i eggedosisen. Hell røren i smurt form, 24 cm i diameter, og stek sukkerbrødet i ca. 30 min midt i stekeovnen. Avkjøl på rist.
Skjær jordbær til fyllet i terninger og vend inn sukker. La bærene stå og safte seg ca. 1 time.
Del sukkerbrødet i 3 lag. Dynk kakebunnene med melk eller juice. Fordel vaniljekremen og bær på 2 av de 3 bunnene. Legg bunnene oppå hverandre etter hvert som de fylles, trykk lett sammen. Bre kremen utover topplaget og på siden av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose med tut og sprøyt krem opp langs siden på kaken og rundt kaken. Legg friske jordbær og blåbær over i ønsket mønster.
Kaken blir saftig og god om den får stå kaldt og sette seg 3-4 timer før servering.
Denne saken ble første gang publisert 10/05 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.