(Ca. 30 stk.)

100 g smør

3 dl melk

50 g gjær

1 ts bakepulver

65 g sukker

1 ts kardemomme

2 ts støtt stjerneanis

ca. 500 g hvetemel

1/2 ts salt

egg til pensling

Smelt smøret og ha i melken. Varm det opp til det blir fingervarmt. Ha i gjæren og rør til den har blitt helt oppløst. Hell det så opp i en bakebolle. Ha i alt det tørre og elt deigen godt sammen. Dette blir en ganske fast deig.

Dekk til bollen med et bakeklede og la den heve seg til dobbel størrelse.

Når deigen er ferdig hevet, hvelver du den over på et bakebord. Kna deigen litt sammen og del den i 30 like store deler. Rull hver del ut til en pølse på ca. 20 cm som du former til en kringle når du legger den på stekebrettet.

La kringlene etterheve under plast i 25 min. Pensle med egg og stek dem midt i ovnen ved 225° i 12-15 min.

Avkjøles på rist.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!