(4 porsjoner)

MARINADE:

ca. 5 dl rødvin

2 hvitløkfedd

1 laurbærblad

2 ss hakket, frisk timian

1 stor kylling (ca. 1500 g)

100 g lettsaltet sideflesk/bacon i helt stykke

1½ ts salt

¾ ts malt pepper

ca. 1 l god hønsebuljong

1 ss tomatpuré

ca. 20 sjalottløk

250 g frisk sjampinjong

1 ss smør

1 ss hvetemel

noen kvister timian til pynt

¿Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Lag marinaden. Legg i kyllingstykkene og sett dem kjølig natten over.

Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele og kok opp. Skjær sideflesket i små biter og stek dem i en panne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i pannen. Legg kyllingstykkene over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Ha eventuelt i tomatpuré for å gi retten rødlig farge. La det trekke i ca. 40 min. eller til kjøttet er mørt.

Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen. Jevn sausen eventuelt med litt sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 min. Smak til med salt og pepper.

Server retten med ovnsstekte poteter, ris eller brød. Pynt med timian før servering.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!