I samarbeid med Opplysningskontoret for egg og kjøtt v/ Cecilie Maske og Anita Bakker

(8-10 biter)

220 g melis

½ dl vann

1 vaniljestang

2 appelsiner

4 egg

250 g melis

1 ts vaniljesukker

150 g hvetemel

110 g skåldede mandler, malt

150 g smør

Kok opp sukker, vann og vaniljestang delt på langs i en stekepanne som kan brukes som kakeform (rette kanter, ca. 2 ½ l, 22 cm). La det koke til sukkeret har smeltet helt og massen er tyktflytende. Skjær appelsinene i tynne skiver. Tilsett appelsinskivene og la dem småkoke i ca. 10-15 min til de er myke. Fordel skivene i et pent, jevnt lag i bunnen av pannen, og la vaniljestengene ligge. Sett til side.

Visp egg, melis og vaniljesukker til tykk, luftig eggedosis og vend inn hvetemel, malte mandler og smeltet smør. Fjern vaniljestangen og hell røren over appelsinene og bak kaken midt i ovnen ved 200° i ca. 40-45 min. Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt. Løsne kaken langs kantene med en kniv før du hvelver den over på et fat.

Tips: Hvelv kaken mens den fortsatt er helt varm, ellers vil sukkeret stivne og den vil bli vanskelig å få ut av formen. Vær forsiktig så du ikke brenner deg på laken!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!