Prinsessekake med smørkrem

Prøv denne deilige prinsessekaken med sjokoladebunn og lys smørkrem. Lykke til!

Prinsessekaken vil ganske sikkert falle i smak hos små prinsesser, men passer også til alle som liker sjokoladekake.
Prinsessekaken vil ganske sikkert falle i smak hos små prinsesser, men passer også til alle som liker sjokoladekake. Foto: Foto: Kim Holthe
Sist oppdatert

Prinsessekake

20-24 biter

6 egg

6 dl sukker

450 g smør

2 dl melk

10 dl hvetemel

3 ts vaniljesukker

2 ss bakepulver

6 ss kakaopulver

SMØRKREM:

125 g smør

250 g melis

2 ts vaniljesukker

PYNT:

hjertestrøssel

*Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Smelt smøret og tilsett melken.

Bland de tørre ingrediensene og vend det forsiktig inn i eggedosisen, vekselvis med smør og melkeblandingen.

Hell røren over i en stor langpanne med bakepapir i bunnen.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 175º i ca. 35 min. Avkjøl kaken før kremen smøres på.

Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig smørkrem. Smør kremen utover kaken og pynt etter eget ønske.

Denne saken ble første gang publisert 06/01 2011, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også