Lasagne med kylling-kjøttdeig

Nydelig lasagne.
Nydelig lasagne. Foto: Foto: Synnøve Dreyer/OFK
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

8 lasagneplater

2 dl revet

hvitost

KJØTTSAUS:

400 g kyllingkjøttdeig

1 løk

2 ss olje

1 boks hakkede

hermetiske

tomater

ca. 1 dl vann

½ terning

hønse-buljong

1 ts tørket

oregano

evt. ½ ts sukker

litt salt og pepper

OSTESAUS:

2 ss smør

4 ss hvetemel

8 dl melk

ca. 6 ss revet

parmesan

ca. ¾ ts salt

½ ts pepper

1 krm. revet

muskatnøtt

Stek kyllingkjøttdeig i varm stekepanne, gjerne i et par omganger, og sett til side. Finhakk løk og fres den i litt olje til den blir blank. Hell over hermetiske tomater og vann. Smuldre buljongen over sausen og rør den inn. Tilsett den stekte kyllingkjøttdeigen og kok opp. Smak til med oregano, salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel til ostesausen. Spe med melk og rør godt etter hvert, for å få en fin og klumpfri saus.

Smak til sausen med ost, salt, pepper og eventuelt revet muskatnøtt.

Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt, ildfast form. Dryss over revet ost til slutt. Sett formen i stekeovnen ved 200° i 35-40 min. eller til pastaplatene er møre (kjenn etter med en kniv).

Server kyllinglasagne med fargerik salat og gjerne brød ved siden av.

Denne saken ble første gang publisert 15/10 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også