(4 porsjoner)

8 lasagneplater

2 dl revet

hvitost

KJØTTSAUS:

400 g kyllingkjøttdeig

1 løk

2 ss olje

1 boks hakkede

hermetiske

tomater

ca. 1 dl vann

½ terning

hønse-buljong

1 ts tørket

oregano

evt. ½ ts sukker

litt salt og pepper

OSTESAUS:

2 ss smør

4 ss hvetemel

8 dl melk

ca. 6 ss revet

parmesan

ca. ¾ ts salt

½ ts pepper

1 krm. revet

muskatnøtt

Stek kyllingkjøttdeig i varm stekepanne, gjerne i et par omganger, og sett til side. Finhakk løk og fres den i litt olje til den blir blank. Hell over hermetiske tomater og vann. Smuldre buljongen over sausen og rør den inn. Tilsett den stekte kyllingkjøttdeigen og kok opp. Smak til med oregano, salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel til ostesausen. Spe med melk og rør godt etter hvert, for å få en fin og klumpfri saus.

Smak til sausen med ost, salt, pepper og eventuelt revet muskatnøtt.

Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt, ildfast form. Dryss over revet ost til slutt. Sett formen i stekeovnen ved 200° i 35-40 min. eller til pastaplatene er møre (kjenn etter med en kniv).

Server kyllinglasagne med fargerik salat og gjerne brød ved siden av.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!