12 biter

125 g smør

125 g hvetemel

125 g sukker

1 ts bakepulver

2 egg

3 store epler

10 mandler

2 ss sukker

2 ts kanel

La smøret bli mykt i romtemperatur. Bland smøret med mel, bakepulver og sukker i en kjøkkenmaskin. Rør i sammenvispede egg. Hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter, og jevn det godt utover.

Skrell eplene og del dem i båter. Legg båtene tett i tett oppå kaken. Snitt mandlene på langs og dryss dem over kaken. Dryss til slutt over litt sukker og kanel.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200° i 30-40 min. Kjenn etter med en kakepinne om kaken er gjennomstekt.

Server kaken lunken med vispet krem til.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!