Blåbærbrûlée
Skogen er full av blåbær! Ta med deg et spann, eller send lillebror ut med et lokk, og server en klassisk dessert med en deilig, norsk høstvri!
4 porsjoner
3 dl kremfløte
1 dl helmelk
½ vaniljestang
4 egg
100 g sukker
2 dl blåbær
Kok opp fløte, melk og vaniljestang delt i to på langs. La trekke et par minutter.
Visp 3 eggeplommer, et helt egg og sukker lett.
Kok opp fløtemelken på nytt. Hell over eggedosisen mens du visper. Legg blåbær i porsjonsskåler eller glass. Slå over melkeblandingen.
Sett glassene i en langpanne. Hell i kokende vann og la desserten stivne ved 150 ° i ca. 40 min i vannbad til kremen er så vidt stiv. Sett til avkjøling.
Server med en liten kremklatt og sitronmelisse til pynt.
Denne saken ble første gang publisert 27/08 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.