4 porsjoner

3 dl kremfløte

1 dl helmelk

½ vaniljestang

4 egg

100 g sukker

2 dl blåbær

Kok opp fløte, melk og vaniljestang delt i to på langs. La trekke et par minutter.

Visp 3 eggeplommer, et helt egg og sukker lett.

Kok opp fløtemelken på nytt. Hell over eggedosisen mens du visper. Legg blåbær i porsjonsskåler eller glass. Slå over melkeblandingen.

Sett glassene i en langpanne. Hell i kokende vann og la desserten stivne ved 150 ° i ca. 40 min i vannbad til kremen er så vidt stiv. Sett til avkjøling.

Server med en liten kremklatt og sitronmelisse til pynt.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!