6 - 8 porsjoner

2 liter vaniljeis

4 dl friske blåbær, eller 1 beger (280 g) Noras rørte blåbærsyltetøy

La isen stå en halvtimes tid på benken. Ha 2 liter iskrem i bollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett blåbærsyltetøyet og rør is og bær godt sammen. Bruker du friske bær, knuses de lett med en gaffel sammen med litt sukker før de tilsettes iskremen.

Ha isen tilbake i boksen og sett den i fryseboksen igjen. La den stå en halvtimes tid.

Lag iskuler og legg dem i små porsjonsbegre eller skåler.

Isen passer også perfekt til dessertpannekaker eller nystekte vafler.

Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Stabburet v/Marit Marvik.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!