Blåbæris

Nå bugner det av blåbær i skogen! Smaken og lukten fra de rørte bærene er akkurat som syltetøyet bestemor laget. Kommer du ikke på skogstur, kan du kjøpe ferdig blåbærsyltetøy og røre det inn i myk vaniljeis. Varme sensommerkvelder er perfekte for en god blåbæris.

Bedre blåbæris får du ikke, og enklere dessert finnes knapt.
Bedre blåbæris får du ikke, og enklere dessert finnes knapt. Foto: Mari Svenningsen
Sist oppdatert

6 - 8 porsjoner

2 liter vaniljeis

4 dl friske blåbær, eller 1 beger (280 g) Noras rørte blåbærsyltetøy

La isen stå en halvtimes tid på benken. Ha 2 liter iskrem i bollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett blåbærsyltetøyet og rør is og bær godt sammen. Bruker du friske bær, knuses de lett med en gaffel sammen med litt sukker før de tilsettes iskremen.

Ha isen tilbake i boksen og sett den i fryseboksen igjen. La den stå en halvtimes tid.

Lag iskuler og legg dem i små porsjonsbegre eller skåler.

Isen passer også perfekt til dessertpannekaker eller nystekte vafler.

Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Stabburet v/Marit Marvik.

Denne saken ble første gang publisert 20/08 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også