Festgryte med kyllinglår

Kylling er populær servering både til hverdag og fest. Prøv denne gode gryten, som er veldig enkel å lage.

Kylling kan brukes på så mange måter, vi anbefaler gjerne å prøve denne varianten her.
Kylling kan brukes på så mange måter, vi anbefaler gjerne å prøve denne varianten her. Foto: Foto: Synøve Dreyer, Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

6 kyllinglår

2 ss hvetemel

salt og pepper

2 ss olivenolje

4 sjalottløk

3 dl kyllingbuljong

aspargesbønner

4 ss crème fraîche

1 ss hakket estragon

Del kyllinglårene i to ved kneleddet. Vend kyllingstykkene i hvetemel iblandet salt og pepper.

Varm olje i en panne og stek kyllingen pent brun. Ha i løken og la den steke et par min til den begynner å bli litt myk. Tilsett kyllingkraft som er rørt sammen med crème fraîche, og kok opp. La kyllingen småkoke i ca. 20 min, eller til lårstykkene er møre.

Dryss hakket estragon over før servering. Server festgryten med aspargesbønner og kokte poteter.

Denne saken ble første gang publisert 13/08 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også