Valnøttkake

En deilig klassiker.

Denne friske og flotte kaken faller nok i smak neste gang du har gjester til kaffe.
Denne friske og flotte kaken faller nok i smak neste gang du har gjester til kaffe. Foto: Foto: TINE Mediebank
Sist oppdatert

6 eggehviter

2½ dl sukker

100 g valnøtter

30 Ritz-kjeks

FYLL:

3 dl kremfløte

2 ss sukker

1 ts vaniljesukker

20 jordbær

Visp eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt etter litt. Knus nøtter og kjeks i en food processor til det er finsmuldret.

Bland forsiktig nøtteblandingen i marengsen og ha den i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek kaken nederst i ovnen ved 175° i ca. 30 min og avkjøl på rist.

Visp fløten til krem og smak den til med litt sukker og vaniljesukker.

Fordel kremen over den avkjølte kaken.

Pynt med jordbær.

Denne saken ble første gang publisert 09/07 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også