(8 stk.)

4 butterdeigsplater

EGGEKREM:

4 dl melk

1 vaniljestang

4 eggeplommer

½ dl sukker

1 ss maisenna

3 dl kremfløte

Friske bær

Del hver butterdeigsplate i to. Legg butterdeigsrutene på bakepapir og stek etter anvisning på pakken. Avkjøl.

Skrap ut frøene på vaniljestangen og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring, til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann.

Fyll butterdeigsrutene med eggekrem som er blandet med pisket krem. Legg i rikelig med bær. Server butterdeigsrutene straks de er laget, med melisdryss og sitronmelisseblad.

Kakene er gode både som dessert og til en kopp kaffe.

NB! Butterdeigsrutene må fylles med kremen like før servering, ellers vil de bli myke.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!