12 biter

SUKKERBRØD:

4 egg

150 g sukker

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

VANILJEKREM:

1 egg

2½ ss sukker

2 ss potetmel

4 dl melk

1 ts smør

1 vaniljestang, delt i to på langs

1 ts vaniljesukker

FYLL:

6 dl pisket krem

2 dl rørte jordbær eller jordbær-

syltetøy

Litt melk til dynking av sukkerbrødet

PYNT:

Rips

blåbær

Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt springform, 24 cm i diameter, ved 160° i ca. 45 min.

Bland alt til vaniljekremen, unntatt vaniljesukkeret, og la det tykne på svak varme. Rør til kremen er kald, og smak til med vaniljesukker.

Del sukkerbrødet i tre og dynk hver del med litt melk. Legg det ene laget på kakefatet, og smør på syltetøy og et lag krem. Legg på det andre laget og smør på vaniljekrem og et lag krem. Legg på det siste laget og smør krem rundt hele kaken. Pynt kaken som du selv ønsker. Her har vi brukt rips og blåbær for å lage det norske flagget.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!