Kjøttpudding med cheddar og kajenne
Kjøttpudding går fort å lage, og det fine er at du kan selv velge smakstilsetning. Her har vi tilsatt cheddarost og kajennepepper, som gir kjøttpuddingen et kraftig smaksløft.
4 porsjoner
500 g kjøttfarse eller kjøttdeig
3 egg
100 g cheddarost
1 ts kajennepepper
2 ss Worcestershire sauce
1 god neve friske urter
TOMATSAUS:
6 tomater
litt smør
½ hakket løk
salt
pepper
litt sukker
finhakkede friske urter
Riv osten, ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland godt. Ha farsen i en smurt liten brødform. Bak i stekeovnen i 1 time på 200°.
Snitt tomatene i skinnet, ha dem i kokende vann til skinnet løsner. Dra av skinnet og hakk tomatene. Ha litt smør i en kjele sammen med litt hakket løk. La det surre litt før tomatene has i. Smak til med salt, nykvernet pepper og litt sukker. Bruk en stavmikser for å få sausen glatt. Tilsett finhakkede urter etter eget valg like før servering.
Server kjøttpuddingen med hjemmelagd tomatsaus, en frisk grønn salat og poteter - gjerne ovnsbakte.
Denne saken ble første gang publisert 21/04 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.