12 stykker

BUNN:

125 g smør

275 g sukker

2 egg

275 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts muskat

1 ts kanel

2 1/2 dl melk

3 ss kakaopulver

GLASUR:

50 g smør

300 g melis

2-3 ss kakaopulver

4-5 ss kaffe

Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.

Rør inn sammenvispede egg i smørkremen. Sikt sammen mel, bakepulver, krydder, og rør det i vekselvis med melken.

Ta av ca. 1/3 av røren. Sikt kakaopulveret i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i smurt rund kakeform, 24 cm i diameter. Hell på den lyse og tilslutt resten av den mørke røren.

Stek kaken midt i ovn ved 180 ° i ca. 30 min.

Rør sammen mykt smør, melis, kakao og kaffe. Smør glasuren på kaken. Server. Nyt!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!