Tropisk aroma
Tropisk aroma er en av klassikerne våre. Kaken har fulgt oss helt siden begynnelsen av 1930-tallet og har vært en favoritt i mange familier. Den har en herlig krydret smak av både muskat og kanel.
12 stykker
BUNN:
125 g smør
275 g sukker
2 egg
275 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts muskat
1 ts kanel
2 1/2 dl melk
3 ss kakaopulver
GLASUR:
50 g smør
300 g melis
2-3 ss kakaopulver
4-5 ss kaffe
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
Rør inn sammenvispede egg i smørkremen. Sikt sammen mel, bakepulver, krydder, og rør det i vekselvis med melken.
Ta av ca. 1/3 av røren. Sikt kakaopulveret i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i smurt rund kakeform, 24 cm i diameter. Hell på den lyse og tilslutt resten av den mørke røren.
Stek kaken midt i ovn ved 180 ° i ca. 30 min.
Rør sammen mykt smør, melis, kakao og kaffe. Smør glasuren på kaken. Server. Nyt!
Denne saken ble første gang publisert 09/04 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.