Tropisk aroma

Tropisk aroma er en av klassikerne våre. Kaken har fulgt oss helt siden begynnelsen av 1930-tallet og har vært en favoritt i mange familier. Den har en herlig krydret smak av både muskat og kanel.

Tropisk aroma - perfekt til søndagskaffen.
Tropisk aroma - perfekt til søndagskaffen. Foto: Synøve Dreyer/Tine
Sist oppdatert

12 stykker

BUNN:

125 g smør

275 g sukker

2 egg

275 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts muskat

1 ts kanel

2 1/2 dl melk

3 ss kakaopulver

GLASUR:

50 g smør

300 g melis

2-3 ss kakaopulver

4-5 ss kaffe

Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.

Rør inn sammenvispede egg i smørkremen. Sikt sammen mel, bakepulver, krydder, og rør det i vekselvis med melken.

Ta av ca. 1/3 av røren. Sikt kakaopulveret i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i smurt rund kakeform, 24 cm i diameter. Hell på den lyse og tilslutt resten av den mørke røren.

Stek kaken midt i ovn ved 180 ° i ca. 30 min.

Rør sammen mykt smør, melis, kakao og kaffe. Smør glasuren på kaken. Server. Nyt!

Denne saken ble første gang publisert 09/04 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også