Godt og lettvint
Lønnesirupmarinerte kyllingklubber
Prøv disse saftige kyllingklubbene.
(4 porsjoner)
1 kg kyllingklubber
1 dl lønnesirup
½ dl chilisaus
1 liten løk
2 ss eplesidereddik
1 ss sennep
1 ts worcestershiresaus
DIPP MED INGEFÆR:
1 beger lettrømme
Revet frisk ingefær
¼ ts salt
1/8 ts pepper
Finhakk løken og skjær noen snitt i kjøttet på kyllingklubbene.
Bland lønnesirup, chilisaus, hakket løk, eddik, sennep og worcestershiresaus i tett plastpose. Legg kyllingklubbene i, rist slik at marinaden dekker kyllingkubbene. La de ligge i marinaden i kjøleskapet i minst fire timer.
Legg klubbene i en ildfast form. Stek kyllingklubbene i ovnen på 200° i ca. 45 min. Pensle gjerne med resten av marinaden i løpet av steketiden.
Bland alt til dippen. La den stå og trekke minst ½ time før servering, da kommer smaken bedre frem.
Server kyllingklubbene nystekte med dipp og grønnsakstaver.
Denne saken ble første gang publisert 19/02 2010, og sist oppdatert 05/05 2017.