Kyllingklubber marinert i lønnesirup
Med stoppeklokka i hånda og medaljer i sikte kan det være godt med noe å styrke seg på i disse OL-tider. Disse nydelige kyllingklubbene er tilberedt med en av de mest erkecanadiske ingrediensene som finnes.
Flere oppskrifter
I Hjemmet nummer 7 finner du også en rekke andre deilige oppskrifter på OL-snacks med canadiske ingredienser.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Mette Sundsbø hos TINE.
4 porsjoner
1 kg kyllingklubber
1 dl lønnesirup
½ dl chilisaus
1 liten løk
2 ss eplesidereddik
1 ss sennep
1 ts worcestershiresaus
DIPP MED INGEFÆR:
1 beger lettrømme
Revet frisk ingefær
¼ ts salt
1/8 ts pepper
¿Finhakk løken og skjær noen snitt i kjøttet på kyllingklubbene.
Bland lønnesirup, chilisaus, hakket løk, eddik, sennep og worcestershiresaus i tett plastpose. Legg kyllingklubbene i, rist slik at marinaden dekker kyllingkubbene. La de ligge i marinaden i kjøleskapet i minst fire timer.
Legg klubbene i en ildfast form. Stek kyllingklubbene i ovnen på 200° i ca. 45 min. Pensle gjerne med resten av marinaden i løpet av steketiden.
Bland alt til dippen. La den stå og trekke minst ½ time før servering, da kommer smaken bedre frem.
Server kyllingklubbene nystekte med dipp og grønnsakstaver.
Denne saken ble første gang publisert 15/02 2010, og sist oppdatert 05/05 2017.