Fristende og lettvint
Kamskjell, blomkål-crème og hakkede egg
Prøv denne nydelige kamskjellretten til kveldskosen.
4 porsjoner
8 kamskjell
½ ss rapsolje
½ ts maldonsalt
½ ts malt hvit pepper
200 g rå blomkål
½ båt hvitløk
4 ss kremfløte
salt og hvit pepper
1 ss soyasaus
6 egg
8 salatblader
2 ss gressløk
Hardkok eggene. Avkjøl og skrell dem. Grovhakk både hvite og plomme. Kok blomkål og hvitløk myke i vann. La dem renne godt av. Kjør det i en food processor med fløte til en glatt røre. Smak til med salt og pepper.
Pensle kamskjell med olje, varm opp en grillpanne. Salt og pepre skjellene og grill dem et par minutter på hver side.
Fordel varm blomkål-crème på 4 tallerkener. Hell litt soyasaus rundt. Fordel hakket egg over. Pynt med salatblader, legg på kamskjell og dryss gressløk over til slutt.
Denne saken ble første gang publisert 05/02 2010, og sist oppdatert 05/05 2017.