Lettvint og god helgemat
Tacopai
På nyåret smaker det ofte godt med noen litt lettere retter. Her har du en lett tacopai, som er rask å lage. Bruk gjerne rester av grønnsaker.
4-6 porsjoner
1 paideig, av typen Nå
FYLL:
200-300 g rester av kalkun eller annet kjøtt
1 løk
1 paprika
1 ss smør
1 pose tacokrydder
1 dl vann
3 egg
1 dl melk
2 dl kesam, gjerne mager
1 dl revet ost, gjerne rester av Edamer
TILBEHØR:
Kesam
1 agurk
Taco Salsa
Trill deigen ut og dekk en paiform, 24 cm i diameter, med deigen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen kjølig i minst 30 min.
Skjær kjøtt i mindre biter. Har du ikke kalkunrester, kan du for eksempel bruke kjøtt fra ferdig grillet kylling eller steke 2 kyllingfileter og avkjøle før du skjærer i biter. Hakk løken fint og stek den i litt smør sammen med renset og hakket paprika. Tilsett tacokrydder og vann, la det koke på svak varme ca. 5 min. Tilsett kjøttbitene, bland godt og legg det i paiskallet.
Visp sammen egg, melk og kesam og hell det i paiskallet. Strø over ost. Stek midt i ovnen ved 200°, ca. 35 min til alt er stivnet og osten har fått fin farge.
Server paien med agurkstaver, kesam og salsa.
Denne saken ble første gang publisert 08/01 2010, og sist oppdatert 05/05 2017.