Lettvint og god helgemat

Tacopai

På nyåret smaker det ofte godt med noen litt lettere retter. Her har du en lett tacopai, som er rask å lage. Bruk gjerne rester av grønnsaker.

Bruk det du har av grønnsaker, kanskje en kalkunrest, en ostebit og denne paien er ferdig på et blunk!
Bruk det du har av grønnsaker, kanskje en kalkunrest, en ostebit og denne paien er ferdig på et blunk! Foto: Foto: Synøve Dreyer
Sist oppdatert

4-6 porsjoner

1 paideig, av typen Nå

FYLL:

200-300 g rester av kalkun eller annet kjøtt

1 løk

1 paprika

1 ss smør

1 pose tacokrydder

1 dl vann

3 egg

1 dl melk

2 dl kesam, gjerne mager

1 dl revet ost, gjerne rester av Edamer

TILBEHØR:

Kesam

1 agurk

Taco Salsa

Trill deigen ut og dekk en paiform, 24 cm i diameter, med deigen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen kjølig i minst 30 min.

Skjær kjøtt i mindre biter. Har du ikke kalkunrester, kan du for eksempel bruke kjøtt fra ferdig grillet kylling eller steke 2 kyllingfileter og avkjøle før du skjærer i biter. Hakk løken fint og stek den i litt smør sammen med renset og hakket paprika. Tilsett tacokrydder og vann, la det koke på svak varme ca. 5 min. Tilsett kjøttbitene, bland godt og legg det i paiskallet.

Visp sammen egg, melk og kesam og hell det i paiskallet. Strø over ost. Stek midt i ovnen ved 200°, ca. 35 min til alt er stivnet og osten har fått fin farge.

Server paien med agurkstaver, kesam og salsa.

Denne saken ble første gang publisert 08/01 2010, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også