Lag ditt eget julegodt
Karameller med hvit sjokolade
ca. 75 biter
100 g mandler
100 g smør
2½ dl sukker
½ dl lys sirup
litt matolje
150 g hvit sjokolade
Skåld og hakk mandlene fint. Bland smør, sukker og sirup i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la det stå å koke på høy varme til massen er mellombrun, 10-15 min. Dra kjelen vekk fra platen. Tilsett hakkede mandler og kok ytterligere 3-5 min.
Lag en form av matpapir, ca. 22x22 cm, og smør den med olje. Hell røren i formen. La den avkjøles til den er stivnet.
Smelt sjokolade i vannbad og smør på karamellene. Strø på sølvkuler. La dette stivne i kjøleskapet og skjær i ruter ved servering.
Denne saken ble første gang publisert 07/12 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.