Lag ditt eget julegodt

Karameller med hvit sjokolade

Lekre små karameller 
som smelter på tungen!
Lekre små karameller  som smelter på tungen! Foto: Synøve Dreyer Foto: Synnøve Dreyer
Sist oppdatert

ca. 75 biter

100 g mandler

100 g smør

2½ dl sukker

½ dl lys sirup

litt matolje

150 g hvit sjokolade

Skåld og hakk mandlene fint. Bland smør, sukker og sirup i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la det stå å koke på høy varme til massen er mellombrun, 10-15 min. Dra kjelen vekk fra platen. Tilsett hakkede mandler og kok ytterligere 3-5 min.

Lag en form av matpapir, ca. 22x22 cm, og smør den med olje. Hell røren i formen. La den avkjøles til den er stivnet.

Smelt sjokolade i vannbad og smør på karamellene. Strø på sølvkuler. La dette stivne i kjøleskapet og skjær i ruter ved servering.

Denne saken ble første gang publisert 07/12 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også