ca. 75 biter

100 g mandler

100 g smør

2½ dl sukker

½ dl lys sirup

litt matolje

150 g hvit sjokolade

Skåld og hakk mandlene fint. Bland smør, sukker og sirup i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la det stå å koke på høy varme til massen er mellombrun, 10-15 min. Dra kjelen vekk fra platen. Tilsett hakkede mandler og kok ytterligere 3-5 min.

Lag en form av matpapir, ca. 22x22 cm, og smør den med olje. Hell røren i formen. La den avkjøles til den er stivnet.

Smelt sjokolade i vannbad og smør på karamellene. Strø på sølvkuler. La dette stivne i kjøleskapet og skjær i ruter ved servering.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!