Wok à la New York
Den amerikanske wokretten leker med smakssansene i en spennende blanding med nøtter, sjampinjong og ingefær.
4 porsjoner
100 g peanøtter
3 ss brunt sukker
200 g eggnudler
200 g brokkoli
1 boks hermetiske vannkastanjer
200 g bønnespirer
200 g sjampinjong
2 løk
2 hvitløkfedd
2 ss frisk ingefær
2 ss solsikkeolje
6-8 ss soyasaus
Grovhakk peanøttene. Smelt sukkeret i en varm wokpanne, tilsett nøttene og la dem bli karamelliserte.
Kok eggnudlene etter anvisning på pakken.
Del brokkolien i mindre buketter. Hell av vannet fra vannkastanjene. Del soppen i mindre biter. Skrell og del løken i tynne båter. Finhakk hvitløk og frisk ingefær.
Varm opp oljen i en wokpanne og ha i løk og hvitløk. Tilsett de øvrige grønnsakene og stek i 10 min under stadig omrøring. Tilsett eggnudlene og vannkastanjene, la det bli gjennomvarmt før soyasausen røres inn.
Dryss over peanøttene like før servering.
Denne saken ble første gang publisert 18/11 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.