4 porsjoner

1 blomkålhode

1 eske sukkererter

reddiker

4 gulrøtter

2 ss smør

600 g røkt skinke eller rester av annet kjøtt

100 g ridderost

Salsa:

4 tomater

1 sjalottløk

1 nektarin

1 lime

2 ss olje

1 ss sukker

2 ss persille

salt og pepper

Del gulrøttene i staver. Del blomkålen i mindre buketter. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Ha i sukkerertene det siste kokeminuttet. Hell av vannet og vend inn en liten smørklatt.

Del reddiker i skiver, skinken og osten i terninger. Del tomatene i to og fjern frøhuset. Finhakk tomatkjøttet, nektarinen og sjalottløken. Hell over olivenolje, finhakket persille, saft og skall fra en lime og sukker. Bland godt.

Anrett de kokte grønnsakene, skinke og ost på et fat. Hell salsaen over like før servering.

Server med godt brød.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!