250 g smør

200 g sukker

2 egg

250 g rosiner

skall og saft av

½ sitron el. appelsin

1 kopp melk

6 ts bakepulver

ca. 500 g hvetemel

kanel, sukker, hakkede mandler eller melis til pynt

Smør og sukker røres hvitt.

Rør inn ett egg om gangen. Ha i rosiner, skall og saft. Sikt mel og bakepulver inn i røren. Ha i melken. Form deigen som en rund kringle på en stekeplate med bakepapir og stek den på nederste rille på 175 grader i 40 min.

Oppskriften på bakepulverkringlen er å finne i kokeboken "Et, på kjøkkenet i Rogaland" (Wigestrand forlag, 2002). © Foto: Svein Brimi

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!