Den spanske fiskesuppen blir et lunt og smakfullt innslag på sommerens skalldyrbord. Ferske skalldyr og kald hvitvin er en sikker vinner når det gjelder å skape sommerstemning!

Den spanske fiskesuppen blir et lunt og smakfullt innslag på sommerens skalldyrbord. Ferske skalldyr og kald hvitvin er en sikker vinner når det gjelder å skape sommerstemning! © Foto: Anders Martinsen

(4 porsjoner)

ca. 800 g Salma laksefilet, skinn og beinfri

½ l reker i lake

3 vårløk

3 gulrøtter

2 stilker stangselleri

2 ss smør

2 hvitløkfedd

1 ss fiskekrydder

1 ts salt

3 dl kremfløte

1 dl eplenektar

1 dl hvitvin

½ sitron

2-3 tørkede spanske pepper

Finhakk hvitløk og vårløk og fres dette mykt i smør i en romslig kjele. Skrell gulrøttene. Skjær stangselleri og gulrøtter i tynne skiver. Ha dette i kjelen og rør godt om. Hell på hvitvin, lake fra rekene og fløte og la alt få et oppkok. Ha i fiskekrydder, knuste spanske pepper, salt og eplenektar. La alt få et nytt oppkok og smak til med sitronsaft. Del laksen i biter på 5x5 cm og legg dem i kjelen. La fisken få trekke, ikke koke, i ca. 10 min. Ha i rekene like før servering. Server suppen med godt brød til.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!