(12 stk.)

5 egg

150 g sukker

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

FYLL OG PYNT:

ca. 1 dl eplejuice

ca. 1 l kremfløte

½ gl bringebærsyltetøy

1-2 kurver bringebær

ca. 1 dl blåbær

ev. blomster til pynt

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell røren over i en godt smurt form, ca. 24 cm. Stek på nederste rille ved 160º i ca. 45 min, eller til sukkerbrødet har fått en gylden farge. Pass på å ikke åpne døren før du er sikker på at kaken har satt seg. Avkjøl kaken i formen.

Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med eplejuice. Stivpisk kremfløte og bland inn bringebærsyltetøy i ¾ av kremen. Bland også inn noen friske bær, men pass på at du har nok bær igjen til pynt.

Legg et lag med sukkerbrød på et kakefat og bre så over bringbærkremen. Gjenta med sukkerbrød, bringebærkrem og så videre.

Stryk kremfløte på sidene av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt flettemøster rundt kanten. Stryk et tynt lag med krem på toppen, og pynt med bær i mønster.

Sprøyt "knopper" på toppen og mellom pynten, og pynt gjerne med noen blomster om du har.

Tips!

Hvis du pynter med friske blomster, må du passe på at de ikke er giftige!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!