Potetvafler

En lekker liten forrett eller kveldsrett.

Riv litt rå potet i vaffelrøren og stek sprø vafler som toppes med bacon og rømme. En lekker, liten forrett eller kveldsrett.
Riv litt rå potet i vaffelrøren og stek sprø vafler som toppes med bacon og rømme. En lekker, liten forrett eller kveldsrett. Foto: Foto: Synøve Dreyer
Sist oppdatert

(6-8 plater)

4 egg

4 dl melk

2 dl hvetemel

1 dl potetmel

1 ts salt

1 ts bakepulver

3 ss smeltet smør

5 middels store poteter

TIL SERVERING:

ca. 200 g stekt bacon

ruccolasalat

½ rødløk

rømme

Bland alle ingrediensene til vaffelrøren.

Skrell og riv potetene på grovt rivjern, klem ut vannet og bland potene i røren. La røren svelle i 15 min. Rør i den av og til, slik at ikke potetene blir misfarget.

Stek vaffelplater på høy varme.

Server med sprøstekt bacon, ruccola, finhakket rødløk og en klatt rømme.

Denne saken ble første gang publisert 24/03 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også