Hjemmebakt olivenbrød

(2 stk.)

½ pk. gjær

2 ½ dl vann

2 ss yoghurt naturell

2 ss olivenolje

1 ts salt

ca. 5 dl hvetemel

1 dl olivenolje

20 sorte oliven uten stein

maldonsalt

Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett yoghurt, olivenolje og salt. Rør inn melet til deigen blir passe fast. Kna deigen lett sammen på et melet bakebord. Hell olivenolje i bollen og legg deigen tilbake i bollen. Vend deigen i oljen og dekk til med plast og la deigen heve i 30 min.

Del olivenene i mindre biter. Del deigen i to og kna inn olivenbiter i hvert deigemne. Form deigemnene til avlange brød og legg dem på et smurt stekebrett. La brødene etterheve i 30 min. Pensle den med olivenolje og strø på litt maldonsalt.

Stek brødene midt i ovnen ved 200° i ca. 20 min.

Avkjøles på rist.

(4 porsjoner)

500 g penne

1 ts salt

1 ss olivenolje

HVIT SAUS:

2 ss smør

2 ss hvetemel

5 dl melk

150 g parmesan

salt

pepper

TILBEHØR:

200 g bacon

100 g soltørket tomat

frisk basilikum

Kok penne i vann tilsatt salt og olje, i ca. 8 min.

Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og kok opp under stadig omrøring. La sausen småkoke i 10 min og tilsett revet parmesan. Smak til med salt og pepper.

Skjær bacon i mindre biter og sprøstek dette i en varm panne. Hell vannet av pennen og vend pastaen inn i sausen.

Anrett pastaen i en stor bolle og dryss over sprøstekt bacon og soltørket tomat. Pynt med basilikum.

Server godt olivenbrød til.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!