Penne med bacon og soltørket tomat
Denne deilige oppskriften gir deg smaken av Italia.
Hjemmebakt olivenbrød
(2 stk.)
½ pk. gjær
2 ½ dl vann
2 ss yoghurt naturell
2 ss olivenolje
1 ts salt
ca. 5 dl hvetemel
1 dl olivenolje
20 sorte oliven uten stein
maldonsalt
Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett yoghurt, olivenolje og salt. Rør inn melet til deigen blir passe fast. Kna deigen lett sammen på et melet bakebord. Hell olivenolje i bollen og legg deigen tilbake i bollen. Vend deigen i oljen og dekk til med plast og la deigen heve i 30 min.
Del olivenene i mindre biter. Del deigen i to og kna inn olivenbiter i hvert deigemne. Form deigemnene til avlange brød og legg dem på et smurt stekebrett. La brødene etterheve i 30 min. Pensle den med olivenolje og strø på litt maldonsalt.
Stek brødene midt i ovnen ved 200° i ca. 20 min.
Avkjøles på rist.
(4 porsjoner)
500 g penne
1 ts salt
1 ss olivenolje
HVIT SAUS:
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl melk
150 g parmesan
salt
pepper
TILBEHØR:
200 g bacon
100 g soltørket tomat
frisk basilikum
Kok penne i vann tilsatt salt og olje, i ca. 8 min.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og kok opp under stadig omrøring. La sausen småkoke i 10 min og tilsett revet parmesan. Smak til med salt og pepper.
Skjær bacon i mindre biter og sprøstek dette i en varm panne. Hell vannet av pennen og vend pastaen inn i sausen.
Anrett pastaen i en stor bolle og dryss over sprøstekt bacon og soltørket tomat. Pynt med basilikum.
Server godt olivenbrød til.
Denne saken ble første gang publisert 18/03 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.