(12-16 biter)

6 eggehviter

300 g melis

375 g mandler

KREM:

6 eggeplommer

1½ dl kremfløte

180 g sukker

2 ts vaniljesukker

200 g meierismør

PYNT:

Sjokolade og mandelflak

Pisk eggehvitene nesten stive. Tilsett melis litt etter litt til massen blir blank og seig. Bland malte mandler forsiktig i. Ha massen i langpanne 25 x 35 cm, hvor bunnen er smurt med smør eller dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen på 175° i ca. 30 min.

Krem: Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og varm opp over svak varme under omrøring til kremen akkurat koker opp og tykner. Trekk kjelen raskt til side og avkjøl kremen i kaldt vann. Visp inn romtemperert smør med håndmikseren til kremen blir luftig og lett.

Bre kremen jevnt utover toppen av kaken. Lag mønster i kremen med en gaffel eller annet egnet redskap.

Pynt med revet sjokolade og mandelflak.

Sett kaken til avkjøling i kjøleskap eller fryser, slik at kremen stivner.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!