Kylling carbonara
En klassiker av en pastarett gis nytt liv med saftige biter av kyllingkjøttdeig.
Steketips!
Hvis du steker en for stor porsjon kjøttdeig, har stekepannen lett for å avkjøles, og kjøttdeigen "koker" istedenfor å steke. Stek ikke mer enn 200-300 g kjøttdeig av gangen. Bruk sterk varme og la stekepannen bli ordentlig varm før kjøttdeigen legges i. La kjøttdeigen steke litt før du begynner å røre.
Begynner det å koke, ta ut kjøttdeigen og begynn på nytt med sterkere varme.
(4 porsjoner)
400 g kyllingkjøttdeig
2 ss smør til steking
ca. 500 g tagliatelle
1 bunt grønn asparges
1 beger cherrytomater
4 vårløk
½ hvitløkfedd
ca. ½ ts sukker
salt og pepper
1 dl matfløte
3 eggeplommer
4 ss parmesan
8 blader frisk basilikum
Stek kyllingkjøttdeigen i to omganger, slik at den blir stekt og ikke kokt. La den gjerne være i litt store biter, slik at den forblir saftig. Krydre med salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Stek aspargesen i stekepanne i 3-4 min. Tilsett cherrytomater, vårløk og hvitløk. Smak til med sukker, salt og pepper. Sukker gir sødme til tomatene. Ha den stekte kjøttdeigen tilbake i pannen og bland sammen.
Sil av vannet på pastaen. Pisk sammen eggeplommer og matfløte og hell blandingen over den varme pastaen. Rør godt om. Bland pasta, kjøtt og grønnsaker.
Anrett alt på tallerkener, riv over parmesan og pynt med basilikum.
Denne saken ble første gang publisert 16/02 2009, og sist oppdatert 06/05 2017.