(4 porsjoner)

3 ss smør

1 stor løk

1 stor purre

2 båter hvitløk

4 ss hvetemel

6 dl lettmelk

2 terninger hønsebuljong

6 dl vann

3 gulrøtter

2 stilker stangselleri

1 stor potet

3 dl matfløte ev. crème fraîche

300 g revet cheddar (ev. Jarlsberg eller Sveitser)

3 ss frisk timian

2 kyllingfileter

salt og pepper

1 ss smør

Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele ved middels varme. Ha i finhakket løk, purre og hvitløk. La det surre under omrøring i ca. 5 min. Rør melet inn i grønnsakene og la det surre videre i et par min. Ta kjelen av varmen og tilsett melk og ferdigblandet hønsebuljong gradvis under omrøring.

Sett kjelen tilbake på platen og kok opp suppen under omrøring. Tilsett renset og finkuttede gulrøtter, stangselleri og poteter. Reduser varmen og la det småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Rør av og til.

Tilsett matfløten (evt. lett crème fraîche) og revet ost, og rør til osten har smeltet. Suppen må ikke koke etter at osten er tilsatt.

Tilsett finhakket timian og smak til suppen med salt og pepper.

Mens suppen tilberedes, stekes kyllingfiletene. Dryss salt og pepper på filetene og stek dem i smør ved middelsvarme i stekepanne i ca. 3 min. på hver side.

Øs suppen opp i boller, skjær filetene i skiver og dander oppå suppen. Dryss gjerne over litt finhakket timian.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!