Det kommer frem av en studie publisert i International Journal of Obesity, melder scientificblogging.com.

I studien deltok 152 forsøkspersoner som enten spiste ett rundstykke eller to egg til frokost, fem dager i uken i to måneder. Begge frokostene inneholdt like mange kalorier og hadde identisk energitetthet. Videre ble forsøkspersonene delt inn i fire grupper: to som gikk på slankediett, og to som fortsatte å spise som før.

Resultatene viste at de som spiste egg til frokost hadde en større vektreduksjon enn de som spiste brødmat. De som spiste egg, gikk 65 prosent mer ned i vekt, hadde 61 prosent større reduksjon i kroppsmasseindeks og 34 prosent større reduksjon i livvidde enn gruppen som spiste brødmat.

Samtidig rapporterte denne gruppen om et høyere energinivå enn det de som spiste et rundstykke til frokost gjorde.

Denne studien støtter en tidligere studie publisert i Journal of the American College of Nutrition, som viste at slankere som spiste egg til frokost, følte seg mer tilfreds og spiste færre kalorier ved neste måltid.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!