Osteiskake med jordbær
Er du glad i ostekake, bør du prøve denne varianten.
12 biter
½ pk. digestive kjeks
100 g smør
OSTEKREM:
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
1½ dl sukker
1 kremost naturell
3 eggehviter
4 ss jordbærsyltetøy
BRINGEBÆRSAUS:
2 pk. frosne bringebær
200 g melis
4 ss sitronsaft
Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør det sammen med kjeksen. Trykk det utover i en springform, ca. 24 cm, med bakepapir i bunnen.
Ostekrem: Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Rør sammen eggeplommer, sukker og kremost og stivpisk eggehviter. Bland alt forsiktig sammen og hell det over i springformen. Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i.
Settes i frysen minst 4 timer før servering.
Saus: Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food processor, kjør til massen er glatt og sil den.
Server sammen med bringebærsaus eller annen dessertsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker godt til.
Tips!
Ta kaken ut ca. 15 min før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med. Ha kniven under rennende varmt vann for hvert kakestykke du skjærer.
Denne saken ble første gang publisert 09/01 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.