12 biter

½ pk. digestive kjeks

100 g smør

OSTEKREM:

3 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

3 eggeplommer

1½ dl sukker

1 kremost naturell

3 eggehviter

4 ss jordbærsyltetøy

BRINGEBÆRSAUS:

2 pk. frosne bringebær

200 g melis

4 ss sitronsaft

Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør det sammen med kjeksen. Trykk det utover i en springform, ca. 24 cm, med bakepapir i bunnen.

Ostekrem: Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Rør sammen eggeplommer, sukker og kremost og stivpisk eggehviter. Bland alt forsiktig sammen og hell det over i springformen. Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i.

Settes i frysen minst 4 timer før servering.

Saus: Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food processor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server sammen med bringebærsaus eller annen dessertsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker godt til.

Tips!

Ta kaken ut ca. 15 min før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med. Ha kniven under rennende varmt vann for hvert kakestykke du skjærer.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!