18 ringer

500 g mandler

4 eggehviter

500 g melis

EGGEHVITEGLASUR:

½ eggehvite

75 g melis

½ ts sitronsaft

Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag. Mal alle mandlene sammen.Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.

Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller bruk en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene og strø med semulegryn eller mel og fyll dem med deigpølsene.

Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem i ovnen ved 200 ° i 8-10 min. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.

Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt sikksakkmønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen. Pynt kransekaken med smell-bong-bonger, og røde bånd gjør den ekstra julefin. Kransekake kan med fordel fryses.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!