Fylte pannekaker med kylling

Spennende kyllingfyll gir en ny vri på pannekakene. Med litt gratineringsost på toppen får du en deilig rett til kveldskosen.

Pannekaker med en liten vri.
Pannekaker med en liten vri. Foto: Foto: Astrid Hals, www.kylling.no
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

1½ dl sammalt hvete, fin

1½ dl hvetemel

litt salt

5 dl melk

4 egg

FYLL:

300 g kyllingkjøttdeig

1 løk

1 båt hvitløk

250 g frisk sjampinjong

1½ ss hvetemel

1½ dl hønsebuljong (utblandet)

salt og pepper

½ ts chilipulver

3 ss tomatpuré

100 g revet hvitost til gratinering

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre.

Tilsett resten av melken og visp inn eggene. La røren svelle ca. 15 min.

Fyll: Stek kyllingkjøttdeig, finhakket løk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver før du steker dem og blander det sammen med kyllingkjøtt og løk. Dryss over hvetemel og tilsett buljong. La det koke ca. 5 min.

Smak til med salt, krydder og tomatpuré.

Stek pannekaker, og pass på at de ikke blir for tynne. Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form og dryss ost over.

Gratiner pannekakene i ovnen på nederste rille ved 225° i 5-10 min. Server dem straks med salat til.

Denne saken ble første gang publisert 23/11 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også