Fylte pannekaker med kylling
Spennende kyllingfyll gir en ny vri på pannekakene. Med litt gratineringsost på toppen får du en deilig rett til kveldskosen.
(4 porsjoner)
1½ dl sammalt hvete, fin
1½ dl hvetemel
litt salt
5 dl melk
4 egg
FYLL:
300 g kyllingkjøttdeig
1 løk
1 båt hvitløk
250 g frisk sjampinjong
1½ ss hvetemel
1½ dl hønsebuljong (utblandet)
salt og pepper
½ ts chilipulver
3 ss tomatpuré
100 g revet hvitost til gratinering
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre.
Tilsett resten av melken og visp inn eggene. La røren svelle ca. 15 min.
Fyll: Stek kyllingkjøttdeig, finhakket løk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver før du steker dem og blander det sammen med kyllingkjøtt og løk. Dryss over hvetemel og tilsett buljong. La det koke ca. 5 min.
Smak til med salt, krydder og tomatpuré.
Stek pannekaker, og pass på at de ikke blir for tynne. Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form og dryss ost over.
Gratiner pannekakene i ovnen på nederste rille ved 225° i 5-10 min. Server dem straks med salat til.
Denne saken ble første gang publisert 23/11 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.