Forhandlerinfo

Dome/Oggi Interiør og Design, tlf.: 22 44 43 22, www.oggi.no
Shishi, tlf.: 22 55 35 80, www.shishi.no
Verket Interiør, tlf.: 67 17 15 50, www.verketinterior.no
Mols, tlf.: 67 56 81 10, mols@mols.no
Studio Slettvoll, tlf.: 22 55 71 08, www.slettvoll.no
Bolina, tlf.: 67 53 61 45, www.bolina.no

Etter flere års opphold i Dubai skulle familien Damsgaard Jenssen vende hjem til Norge igjen. Med seg på flyttelasset hadde de noen utvalgte Østen-minner.

Huset de valgte, er et romslig rekkehus på størrelse med en enebolig, med landlig og sentral beliggenhet i Bærum utenfor Oslo. Familien har 210 kvadratmeter til rådighet, fordelt på tre etasjer.

I første etasje finner vi inngangspartiet og en åpen løsning med kjøkken, spiseplass og peisestue. Andre etasje rommer tre soverom, et arbeidsrom og bad. I underetasjen har familien vaskerom, flere boder og en stor kjellerstue.

- Utgangspunktet var perfekt, men boligen hadde behov for en grundig oppussing, forteller husets frue, Helene.

(Saken fortsetter under bildet.)

En blanding av harde og myke former skaper den rette harmonien, mener Helene. Teorien er satt ut i praksis i spisestuen.

En blanding av harde og myke former skaper den rette harmonien, mener Helene. Teorien er satt ut i praksis i spisestuen © Foto: Inger Mette Meling Kostveit

Opprinnelig var leiligheten mer lukket. Familien ønsket imidlertid at oppholdsrommene i første etasje skulle ha en så åpen løsning som mulig. Veggen mellom stue og kjøkken ble derfor fjernet, og i dag er kjøkkensonen en del av det som best kan karakteriseres som et stort allrom. Det er god kontakt mellom stue, spiseplass og kjøkken, samtidig som de ulike sonene har sine naturlige avgrensninger.

Opprinnelig var kjøkkenveggen omtrent der hvor bardelen av kjøkkeninnredningen er i dag. Rommet hadde et lukket og trangt preg. Det første familien gjorde, var å rive denne veggen. Resultatet ble en lys og luftig etasje med god kontakt mellom rommene. - I baren på kjøkkenet foregår alt fra avislesing til lekser og spising, forteller Helene.

Opprinnelig var kjøkkenveggen omtrent der hvor bardelen av kjøkkeninnredningen er i dag. Rommet hadde et lukket og trangt preg. Det første familien gjorde, var å rive denne veggen. Resultatet ble en lys og luftig etasje med god kontakt mellom rommene. - I baren på kjøkkenet foregår alt fra avislesing til lekser og spising, forteller Helene. © Foto: Inger Mette Meling Kostveit

Alle vegger og tak ble belagt med gipsplater.

Helenes fargevalg bygger på kontrasten mellom det mørke og det lyse. Hvite vegger gir en åpen og rolig atmosfære, samtidig som det er en nøytral bakgrunn for møbler og interiørdetaljer.

- For å skape et interiør med lang levetid har vi valgt funksjonelle og klassiske møbler med rene linjer, sier Helene, og legger til at de også ønsket seg noen mer "dramatiske" møbler med spennende former for å skape dynamikk.

Klikk på bildet helt øverst for å se flere bilder. Når du holder musemarkøren over bildene, får du frem bildetekst med mer informasjon.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!