(4 porsjoner)

800 g ytrefilet av svin

2 ss smør

salt og pepper

FYLL:

12 soltørkede tomater

2 sjalottløk

litt olje

2 ss kapers

2 ss sorte oliven

2 ss frisk basilikum

Legg ytrefileten på benken og skjær et tynt lag, omtrent ¿ av fileten, uten å skjære helt igjennom. Da har du et stykke som er ¿ tynt og et stykke som er 2/3 tykt. Nå skal du skjære et nytt lag på ¿ tykkelse av den tykkeste delen, pass på å begynne fra midten av fileten og skjær nesten helt igjennom.

Brett ut fileten, den har blitt tre ganger så bred som utgangspunktet.

Finhakk soltørkede tomater og løk og fres det raskt i olje.

Ta pannen til side og bland inn finhakkede kapers, oliven og basilikum.

Ha på salt og pepper og smør fyllet utover.

Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr ruladen med bomullstråd.

Varm en stekepanne, tilsett smøret og stek ruladen raskt rundt det hele.

Legg den i et ildfast fat og sett den inn i ovnen på nederste rille og stek den ved 125° i ca. 40 min.

Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen viser 70°.

Server med grønnsaker og potetsalat ved siden av.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!