Sursøt kyllingwok
Denne retten er både rask, lettvint og velsmakende.
(4 porsjoner)
4 kyllingfileter
1 båt hvitløk
1 ss ingefær eller 1 ts malt ingefær
1 rød paprika
ca. 15 aspargesbønner eller 2 dl frosne
ca. 200 g ananas
½ purre
SURSØT SAUS:
3 ss soyasaus
1 dl ananasjuice
1 dl hønsebuljong (utblandet)
Ca. 2 ½ ss tomatpuré
Ca. 1 ½ ts maisennamel
1 ss vineddik
1 ss sukker
Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og stek hurtig sammen med hvitløk og ingefær i en wok eller i en stor panne til kjøttet er hvitt.
Tilsett strimlet paprika, aspargesbønner og ananas og purre i biter.
La det surre et par minutter til grønnsakene er så vidt møre.
Bland sammen soyasaus, ananassaft, tomatpuré, buljong og maisenna.
Hell det over kjøttet og grønnsakene og kok opp. Smak til med eddik og sukker. Server med ris.
Denne saken ble første gang publisert 23/10 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.