(12 biter)

BUNN:

250 g mandler

200 g sukker

5 egg

200 g smør

300 g mørk sjokolade

100 g hvetemel

150 g valnøttkjerner

BAILEYS-KREM:

200 g smør

100 g melis

4 ss Baileys-likør

2 ss kakao

1 ts vaniljesukker

TOPPING:

1 ss kakao

1 dl melis

3 ts kaffe

Mal mandlene grovt i en food processor eller i en mandelkvern. Visp eggedosis av egg og sukker. Rør inn de malte mandlene forsiktig i eggedosisen. Smelt smøret sammen med mørk sjokolade i en kjele. Rør inn hvetemel og grovhakkede valnøttkjerner i sjokoladeblandingen.

Bland eggedosis og sjokoladeblandingen sammen til en røre og hell denne i en smurt springform, 24 cm i diameter.

La kaken steke ved 175° i nedre del av ovnen i ca. 50 min. Avkjøl kaken på rist.

Baileys-krem: Rør sammen mykt smør, melis, Baileys, kakao og vaniljesukker.

Del kaken i to og smør litt krem på kakebunnen. Legg på toppen og smør resten av kremen rundt kaken og på toppen.

Topping: Bland sammen melis, kakao og kaffe til en myk glasur, som strykes lett over kremen på toppen av kaken. Bruk gjerne en gaffel for å få et fint mønster.

Server kaken med vispet krem og rips.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!