Jannes sjokoladedrøm
Her er rett oppskrift på denne drømmen av en kake. Lykke til!
(12 biter)
BUNN:
250 g mandler
200 g sukker
5 egg
200 g smør
300 g mørk sjokolade
100 g hvetemel
150 g valnøttkjerner
BAILEYS-KREM:
200 g smør
100 g melis
4 ss Baileys-likør
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
TOPPING:
1 ss kakao
1 dl melis
3 ts kaffe
Mal mandlene grovt i en food processor eller i en mandelkvern. Visp eggedosis av egg og sukker. Rør inn de malte mandlene forsiktig i eggedosisen. Smelt smøret sammen med mørk sjokolade i en kjele. Rør inn hvetemel og grovhakkede valnøttkjerner i sjokoladeblandingen.
Bland eggedosis og sjokoladeblandingen sammen til en røre og hell denne i en smurt springform, 24 cm i diameter.
La kaken steke ved 175° i nedre del av ovnen i ca. 50 min. Avkjøl kaken på rist.
Baileys-krem: Rør sammen mykt smør, melis, Baileys, kakao og vaniljesukker.
Del kaken i to og smør litt krem på kakebunnen. Legg på toppen og smør resten av kremen rundt kaken og på toppen.
Topping: Bland sammen melis, kakao og kaffe til en myk glasur, som strykes lett over kremen på toppen av kaken. Bruk gjerne en gaffel for å få et fint mønster.
Server kaken med vispet krem og rips.
Denne saken ble første gang publisert 02/10 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.