Jannes sjokoladedrøm

Her er rett oppskrift på denne drømmen av en kake. Lykke til!

Jannes sjokoladedrøm er saftig og full av smak.
Jannes sjokoladedrøm er saftig og full av smak. Foto: Foto: Synnøve Dreyer
Sist oppdatert

(12 biter)

BUNN:

250 g mandler

200 g sukker

5 egg

200 g smør

300 g mørk sjokolade

100 g hvetemel

150 g valnøttkjerner

BAILEYS-KREM:

200 g smør

100 g melis

4 ss Baileys-likør

2 ss kakao

1 ts vaniljesukker

TOPPING:

1 ss kakao

1 dl melis

3 ts kaffe

Mal mandlene grovt i en food processor eller i en mandelkvern. Visp eggedosis av egg og sukker. Rør inn de malte mandlene forsiktig i eggedosisen. Smelt smøret sammen med mørk sjokolade i en kjele. Rør inn hvetemel og grovhakkede valnøttkjerner i sjokoladeblandingen.

Bland eggedosis og sjokoladeblandingen sammen til en røre og hell denne i en smurt springform, 24 cm i diameter.

La kaken steke ved 175° i nedre del av ovnen i ca. 50 min. Avkjøl kaken på rist.

Baileys-krem: Rør sammen mykt smør, melis, Baileys, kakao og vaniljesukker.

Del kaken i to og smør litt krem på kakebunnen. Legg på toppen og smør resten av kremen rundt kaken og på toppen.

Topping: Bland sammen melis, kakao og kaffe til en myk glasur, som strykes lett over kremen på toppen av kaken. Bruk gjerne en gaffel for å få et fint mønster.

Server kaken med vispet krem og rips.

Denne saken ble første gang publisert 02/10 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også