(6 porsjoner)

150 g mørk sjokolade

½ dl kremfløte

1 ss sukker

2 eggeplommer

1½ dl Kesam vanilje

2 dl kremfløte

TIL SERVERING:

1 beger Noras rørte bringebærsyltetøy, evt. noen hele bringebær, frosne eller friske (se frysedisken).

Finhakk eller riv grovt sjokoladen. Varm ½ dl kremfløte og sukker til kokepunktet. Tøm den varme fløten over sjokoladen. Røres sammen med en slikkepott til du får en glatt masse.Tilsett eggeplommene, én om gangen, og vend dem inn med en slikkepott. Rør inn kesam. Stivpisk resten av kremen. Vend den forsiktig inn i blandingen, litt om gangen.

Hell kremen i én stor eller flere små former og sett det hele i fryseboksen. Fryses i minst 4 t. Ta isen ut av fryseren og sett den på kjøkkenbenkeni 10-15min eller i kjøleskapet ca. 25 min.

Lag kuler av isen og ha dem i en dessertbolle sammen medrørte bringebær. Dryssgjerne noen hele bringebær over og server straks!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!