Annes kantarellpai
En lekker og mettende pai med kantareller og kjøttdeig smaker godt til kvelds eller på lunsjbordet.
(6 porsjoner)
50 g smør, romtemperert
4 dl hvetemel
1½ dl melk
2 ts bakepulver
FYLL:
½ kg kjøttdeig
2 løk
2 hvitløkfedd
½ l kantarell
3 ss smør
1 ts salt
½ ts pepper
TOPPING:
3 dl crème fraîche
4 ss majones
4 dl gulost
Kjør alle ingrediensene til bunnen sammen i en food processor. Kjevle deigen ut til en rund leiv. Smør en springform 26 cm i diameter og kle den med deigen. Trykk deigen litt oppover kantene og sett formen kaldt mens fyllet lages. Skrell løken og skjær den i skiver.Finhakk hvitløkfeddene. Stek løk oghvitløk mykt og blankt i litt smør,det skal ikke bli brunt. Ta ut løkenog brun kjøttdeigen. Krydre medsalt og pepper. Sprøstek kantarellen.
Fordel løk, kjøttdeig og sopp lagvis i paiformen. Bland sammen crème fraîche, majones og revet gulost og ha dette på toppen.
Stek paien midt i ovnen ved 200° i ca. 30 min. Server paien med en god salat til.
Denne saken ble første gang publisert 10/09 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.