(6 porsjoner)

50 g smør, romtemperert

4 dl hvetemel

1½ dl melk

2 ts bakepulver

FYLL:

½ kg kjøttdeig

2 løk

2 hvitløkfedd

½ l kantarell

3 ss smør

1 ts salt

½ ts pepper

TOPPING:

3 dl crème fraîche

4 ss majones

4 dl gulost

Kjør alle ingrediensene til bunnen sammen i en food processor. Kjevle deigen ut til en rund leiv. Smør en springform 26 cm i diameter og kle den med deigen. Trykk deigen litt oppover kantene og sett formen kaldt mens fyllet lages. Skrell løken og skjær den i skiver.Finhakk hvitløkfeddene. Stek løk oghvitløk mykt og blankt i litt smør,det skal ikke bli brunt. Ta ut løkenog brun kjøttdeigen. Krydre medsalt og pepper. Sprøstek kantarellen.

Fordel løk, kjøttdeig og sopp lagvis i paiformen. Bland sammen crème fraîche, majones og revet gulost og ha dette på toppen.

Stek paien midt i ovnen ved 200° i ca. 30 min. Server paien med en god salat til.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!