Hjemmelaget potetmos
Luftig og smakfull potetmos passer til nesten alt.
(4 porsjoner)
1 kg melne poteter
2 hele hvitløk
100 g smør
salt og pepper
8 ss kremfløte
4 ss friske urter
Skrell potetene, del dem i fire. Skrell hvitløken og ha i samtlige fedd i potetkjelen. Ha på vann så det dekker potetene. Kok til potetene er møre. Hell ut vannet, damp potetene godt, og mos dem. Ta gryten av varmen og rør inn smøret og fløten, omtrent en skje av gangen. Smak til med salt og pepper. Tilsett finhakkede krydderurter like før servering.
Det kan virke skremmende med så mye hvitløk. Men kokingen gjør hvitløkenmild og smaken behagelig, og du vil angre om du bruker mindre.
VARIANT: En super variant er å bytte ut hvitløken med 150 g rotselleri. Da får potetstappen en behagelig søt smak av selleri. Passer perfekt til lammestek.
Denne saken ble første gang publisert 28/08 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.