(4 porsjoner)

1 kg melne poteter

2 hele hvitløk

100 g smør

salt og pepper

8 ss kremfløte

4 ss friske urter

Skrell potetene, del dem i fire. Skrell hvitløken og ha i samtlige fedd i potetkjelen. Ha på vann så det dekker potetene. Kok til potetene er møre. Hell ut vannet, damp potetene godt, og mos dem. Ta gryten av varmen og rør inn smøret og fløten, omtrent en skje av gangen. Smak til med salt og pepper. Tilsett finhakkede krydderurter like før servering.

Det kan virke skremmende med så mye hvitløk. Men kokingen gjør hvitløkenmild og smaken behagelig, og du vil angre om du bruker mindre.

VARIANT: En super variant er å bytte ut hvitløken med 150 g rotselleri. Da får potetstappen en behagelig søt smak av selleri. Passer perfekt til lammestek.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!