Buljongpoteter med timian

Timian, buljong og skivede poteter. Enkelt og godt.

Buljongpoteter er en sunn vri på de fløtegratinerte.
Buljongpoteter er en sunn vri på de fløtegratinerte. Foto: Foto: Marit S. Kvaale
Sist oppdatert

(6 porsjoner)

12 poteter

2 løk

1 l kalve- eller kyllingkraft

frisk timian

salt og pepper

Skrell potetene og skjær dem i 1 cm tykke skiver. Skrell og skjær løken i tynne ringer oglegg dem vekselvis med potetene i en smurt ildfast form. Hell overkyllingkraft og et lite dryss med salt og malt pepper. Legg på friske kvister av timian og dekk formen med aluminiumsfolie.

Stek potetene i ovn ved 220° i ca. 30 min til de er møre. Passer godt til stekt kjøtt, fisk og kylling.

Denne saken ble første gang publisert 28/08 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også