(4 porsjoner)

5 store, faste poteter

smør eller margarin

salt

1 purre

1 grønn squash

1 gulrot

2 røde paprika

150 g sjampinjonger

6 marinerte soltørkede

tomater

100 g salami

4 egg

125 g kremost (krydder eller hvitløk)

2 dl vellagret ost

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Stek potetene i omganger i litt matfett til skivene er gylne og myke. Dryss over litt salt før potetskivene legges takstensvis i en smurt springform, 24 cm i diameter. Skjær purren i tynne ringer. Riv squash og gulrot grovt og skjær paprikaen i små terninger. Skjær soppen i skiver og strimle tomatene og salamien. Visp sammen egg og kremost. Bland grønnsakene i eggeblandingen og hell dette over potetene.

Riv osten og dryss den over grønnsakblandingen. Stek potetkaken midt i ovnen ved 200° i 30-35 min. La den avkjøles litt før den løsnes fra formen og legges på fat. Potetkake er supert tilbehør til spekemat, grillmat eller som en selvstendig rett med godt brød til.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!