Potetentré
Dill, lodderogn, rømme og kremfløte-ikke rart dette er godt.
(6 porsjoner)
8 poteter
100 g sjampinjong
½ løk
2 ss smør
1 hvitløkfedd
1 ½ dl kremfløte
1 ts salt
ROGNKREM:
2 dl kremfløte
½ dl rømme
100 g lodderogn
frisk dill
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel. Finhakk løk og sjampinjong. Rør sammen smør og presset hvitløk. Smør 6 porsjonsformer med hvitløksmøret. Legg potetskiver, løk og sjampinjong lagvis i formene. Bland salt og fløte og hell dette over potetene.
Stek potetformene i 30 min ved 200° midt i ovnen.
Visp fløten til krem og bland inn rømme og halvparten av lodderognen. Fordel dette på formene og pynt med resten av rognen og en liten bit frisk dill.
Denne saken ble første gang publisert 28/08 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.