(6 porsjoner)

1 stor kylling

2 løk

3-4 båter hvitløk

1 rød paprika

1 grønn paprika

1½ dl olivenolje

2 ts salt

1 ts grovmalt pepper

ca. 400 g ris

½ g safran eller 1 ts gurkemeie

8 dl hønsebuljong

ca. 2 dl hvitvin

ca. 12 ferske blåskjell

8-10 scampi

½ kg reker

noen kreps

litt frisk timian

Del kyllingen i 8 biter. Hakk løken, press hvitløken og skjær paprikaene i strimler. Varm det meste av oljen i en vid panne, men hold av litt. Krydre med salt og pepper og brun kyllingbitene. Ta dem opp. Fres løk, hvitløk og paprika i pannen. Fres risen og tilsett kyllingbitene. Ha i safran eller gurkemeie, buljong og hvitvin og la det småkoke i ca. 20 min.

Damp blåskjellene i ca. 5 min til de åpner seg. Skrell scampiene og stek dem i panne med litt olje til de får en fin, rosa farge. Rens de fleste rekene. Legg alt pent oppå risen og pynt med noen hele reker og kreps.

Server på store, varme tallerkener.

Pynt med frisk timian.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!